Nieuws

GroenLinks organiseert politiek café over duurzame initiatieven

Op woensdag 21 juni organiseert de programmacommissie van GroenLinks Rotterdam een politiek café over duurzame initiatieven in Rotterdam. Volgens GroenLinks kan het Rotterdamse beleid ten aanzien van duurzaamheid, recycling en hernieuwbare energie stukken ambitieuzer. Gelukkig wacht de samenleving niet op de overheid en ontstaan er overal in de stad prachtige initiatieven, die goed voor mens en omgeving zijn.

Lees verder

Mooie opbrengst Nacht van de Vluchteling

Het team van DWARS Zuid-Holland dat afgelopen weekend heeft meegelopen tijdens de Nacht van de Vluchteling heeft €3551,98 opgehaald voor de opvang van vluchtelingen. In totaal deden bijna 5000 mensen mee aan de sponsorloop van 40 km.

Lees verder

Sponsor GroenLinks-jongeren die Nacht van de Vluchteling lopen!

In de nacht van 17 op 18 juni gaat DWARS Rotterdam-Rijnmond samen met DWARS Leiden Haaglanden meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. Dit is een wandeling van 40 km die midden in de nacht wordt gelopen, om geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Van het ingezamelde geld wordt noodhulp en opvang in de regio betaald. Ook gaat er een deel van het geld naar educatie en voorlichting in Nederland. 

Lees verder

Hele GroenLinksfractie mee met Roparun team Politiek 

De raadsleden van GroenLinks Rotterdam vertrekken vandaag met een aantal collega’s van andere partijen naar Parijs. Daar staat team Politiek Rotterdam zaterdag aan de start van de Roparun, een estafetteloop met als doel om geld op te halen voor mensen met kanker. In twee dagen lopen de politici bij tourbeurt ruim 500 kilometer, van Parijs naar Rotterdam. Naar verwachting komt het team maandagmiddag rond half drie aan op de Coolsingel.

Lees verder

Meer mannen aan de anticonceptie

De gemeente Rotterdam gaat een actieplan opstellen om het gebruik van anticonceptie door mannen te stimuleren. Dat is de uitkomst van een debat over anticonceptie voor kwetsbare ouders in de Rotterdamse raad. Tot nu toe focust dit project zich bijna geheel op vrouwen en meisjes. GroenLinks stelde echter terecht dat er bij conceptie ook (vrijwel) altijd een duidelijke rol weggelegd is voor de man. De voorstel van de partij om hier meer aandacht aan te besteden werd met algemene stemmen aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's